Godt at vide som flygtning fra Ukraine i Frederikshavn Kommune

Klik på det emne, du gerne vil vide mere om.

Velkommen til Frederikshavn Kommune, der er den nordligste kommune i Danmark med knap 60.000 indbyggere. Det er vores ønske, at jeres ophold her bliver så behageligt som muligt.

Der er oprettet et afsnit på kommunens hjemmeside med nyttig viden og links.

Læs mere på www.frederikshavn.dk

I vil blive tilbudt ophold i byer rundt om i Frederikshavn Kommune. Ude lokalt vil I blive modtaget af frivillige, der er behjælpelige med information om lokale tilbud og samlingssteder.

Nedenfor følger en liste over generelle informationer for alle Ukrainske flygtninge i kommunen.

Det er i øjeblikket gratis at benytte kommunens offentlige transport som tog og bus ved at fremvise gyldigt ukrainsk pas.

Benyt evt. www.rejseplanen.dk for information om tog- og bus afgange. Rejseplanen er på dansk, tysk og engelsk. Skift sprog øverst højre hjørne.

Der er en bred vifte af fritidsaktiviteter og sociale arrangementer i Frederikshavn Kommune, hvor ukrainske børn og voksne er velkomne. En del aktiviteter er målrettet ukrainske flygtninge, derfor er der lavet denne hjemmeside med de forskellige aktiviteter. Hjemmesiden bliver løbende opdateret.

Gratis tøj, sko, legetøj, skoletasker mm. til ukrainske flygtninge, i hvert fald frem til juni 2022.

Åbningstider:
Mandag, onsdag og fredag kl. 10.00 – 17.00.

Der er lukket i påsken fra 14 – 19. april 2022.

Adresse: Danmarksgade 66, 9900 Frederikshavn

Meet Up Ukraine
Tirsdag den 19. april kl. 15.30 – 17.00.

Fra mandag den 25. april:
Meet Up Ukraine
Hver mandag kl. 15.30 – 17.00.

Generelle åbningstider Frederikshavn Bibliotek:
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 10.00 – 18.00.
Lørdag: kl. 10.00 – 13.00.
Selvbetjening hver dag fra kl. 06.00 – 21.00 hver dag.

Der er lukket for det betjente bibliotek i påsken fra 14 – 19. april 2022.

Adresse: Parallelvej 16, 9900 Frederikshavn

Alle er velkommen.

Cafe og socialt samvær for ukrainere i alle aldre.
Tirsdag og torsdag kl. 11.00 – 14.00.

Generelle åbningstider i Frivilligcentret:
Mandag – torsdag kl. 10.00 – 15.00.

Der er lukket i påsken fra 13 – 19. april 2022.

Adresse: Danmarksgade 12, 9900 Frederikshavn

Alle er velkommen.

At opleve krig eller være pårørende til folk i krig kan være en stor psykisk belastning. Derfor tilbyder Region Nordjylland nu psykosocial krisehjælp til de ukrainere, der enten er bosiddende i regionen eller er kommet til Nordjylland grundet krigen i deres hjemland.

Har du været udsat for psykisk belastning og har behov for hjælp, råd eller vejledning, kan du kontakte Psykiatrisk Skadestue på telefon +45 97 64 37 00, hvor du vil blive guidet til rette hjælp.

Hvis du ikke selv kan dansk eller engelsk, skal du bede om en der snakker dansk eller engelsk om at hjælpe dig med opkaldet. Der er mulighed for tolkebistand til den opfølgende samtale på dit eget sprog.

Besøg Kriseinformation.dk, der er de danske myndigheders fælles hjemmeside med information om indrejse og opholdstilladelse for ukrainske statsborgere i Danmark. Informationerne findes på ukrainsk, dansk og engelsk.

Læs mere her: Krisehjaelp-Ukraine

Udlændingestyrelsen og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) har grundet krigen i Ukraine lavet en informationsside med spørgsmål og svar målrettet personer fra Ukraine, der ønsker at opholde sig i Danmark eller er i Danmark. Informationen findes på ukrainsk, dansk og engelsk.

Læs mere på www.nyidanmark.dk

Region Nordjylland tilbyder psykosocial krisehjælp til ukrainere, der enten er bosiddende i regionen eller er kommet til Nordjylland grundet krigen i hjemlandet. Se vedlagte information.

Besøg Kriseinformation.dk, der er de danske myndigheders fælles hjemmeside med information om indrejse og opholdstilladelse for ukrainske statsborgere i Danmark. Informationerne findes på ukrainsk, dansk og engelsk.

Læs mere på https://en.kriseinformation.dk/

På Frederikshavn Løve Apotek og Fladstrand Apotek taler farmakonom Anahit flydende russisk.

Hvis du/I har brug for hjælp på apotek kan vi klare hjælpen på russisk.
 
Anahit træffes kl 9-16, tirsdag-fredag.
 
Løve Apoteket, Hangaardsvej 7, 9900  Frederikshavn – hjemmeside: https://www.apoteket.dk/apoteker/frederikshavn-loeve-apotek
Fladstrand Apotek, HC Ørstedsvej 5, 9900  Frederikshavn – hjemmeside: https://www.apoteket.dk/apoteker/frederikshavn-loeve-apotek/fladstrand-apotek
 
Læs mere fra apotekets Facebookside: https://www.facebook.com/frederikshavnloeveapotek